propellen!
Vinteren 2006 ble propellen til "Skarv" skrudd av for å bli rettet opp etter at roret løsnet på Nordlandskysten i 2005.

Og i samme slengen gjorde vi en service på reservepropellen, og dermed fikk Kari nye lysestaker

Så dro vi avgårde på båtturer frem til den sjebnesvangre dagen da svigerfar var ombord - på vei til Svinør. Hell i alt hell; da vi skulle legge til og gav full revers ved "Bergers brygge" så brakk den ene propellbladet. Så bra at det ikke skjedde i farefulle situasjoner på vei gjennom brenningene. Vi kunne rolig kaste et tau i land og innse at vi ikke kom lenger før propellen ble reparert. Det fantes ingen slipper innen mils omkrets eller kranbiler som kunne løfte "Skarv" opp for propellskifte. Men siden vi hadde med oss reservepropellen, hadde både dykkermaske og våtdrakt, så var det fristende å forsøke å skifte propellen under vann.

Jeg har ikke akkurat drevet mye med dykking, og lungekapasiteten var det vel heller så som så med. Da er venner gode å ha. Egil, Thor Sverre, Øistein, Andreas og Stein stilte som bakkemannskap med skiftenøkler i tau og gode råd. Ferieturen kunne ikke stoppe her, og med god oppbacking fra bakkemannskapene gjorde Harald uttallige dypvannsdykk til 50 cm, og etter to timers arbeid dukket en trebladet propell overflaten.

Da var Harald til gjengjeld så kald at det var vanskelig å snakke, til tross for forholdvis varmt vann og våtdrakt. En alvorlig erfaring medf tanke på nedkjølingseffekten.

Men dagen etterpå bar det "til bunns" igjen, og etter en ny time var reservepropellen på plass, og turen rundt Lindesnes kunne fortsette.Da roret løsnet i 2005 så slo dette inn i propellen som dermed slo seg igjennom rorbladet. Dette måtte derfor også fikses vinteren 2006. Et nytt stykke ble limt inn. Denne jobben skapte den erfaringen som gjorde det mulig å skifte propell under vann, men det hadde ikke vært mulig å gjøre uten "6 mann i arbeid"-modellen.
Oppgave Andreas: Kontrollere, senke og heve skiftnøkkelen som hang i tau.
Oppgave Egil: Låse propellen mens mutteren skulle løsnes
Oppgave Øistein: Dykkerklar for ekstra hjelp under vann. Holde roret i fast posisjon for ikke å komme i veien for skiftnøkkelen
Oppgave Thor Sverre: Ingeniørråd vedr. gjengetyper, sikkerhetsskruer
Oppgave Stein: Holde beina på Harald mens han dukket under vann slik at han skulle på press på skiftnøkkelen


Dagen etter hadde jeg ikke lyst til å bade, men vi rakk frem til kveldens grillmåltid