En ny Sandøyeier blir født!!!

Fredag 21. september kl. 23.50 - Slemmestad.
Jeg sitter i en Sandøy 32 fots båt. Den er ikke min. Den tilhører i dette øyeblikk Tove, Jarle, Martine og Erle. Men de har aldri sett båten, bare betalt den. Forrige eier har akkurat forlatt skuta - med sorg i blikket. Klokken er midnatt og jeg kan se lysene fra Oslo sentrum. Det er meldt godt vær i morgen. Jeg skal kjøre søsterskipet til "Skarv" nedover kysten til eierne kommer meg i møte. Det er mørkt. Jeg vet ikke hva båten heter engang, men den er helt lik vår egen Sandøy.... Foruten noen detaljer som er forskjellig; doen er den andre veien, takluka er mye større, fargene på putene er ulike våre egne. Jeg ruller ut soveposen. Køya i lugaen ligger lavere. Sandøy båtbyggeri bygger like båter, men dette er handarbeid. Ingenting er egentlig likt. Men skvalpingen mot skutesida er lik vår egen. Det virker som den flyter lettere på vannet, raskere bevegelser.

Lørdag 22. september kl. 06.10- Slemmestad.
Bildet lyver. Det er tatt ved forrige befaring. Det er fortsatt mørkt. Sola ligger fortsatt borti Sverige. En matbit og deretter start på 105 HK Yanmar. Det låter likt. Jeg bakker ut. Det er trangt, men hva gjør vel det; baugpropell...

Lørdag 22. september kl. 07.00 - Drøbakssundet
Skipsreder Jarle ( i dag eier han to båter) har entret NorWayekspress fra Kristiansand. Tekstmeldingen "Jeg elsker deg, Tove" var nok feilsendt, deretter "Hei Harald, Knall, jeg gleder meg".
Jarle sitter på bussen og pusler med sitt "Styrbord høyre... babord...hm. ja da må det bli venstre"

rdag 22. september kl. 07.45 - Oslofjorden
Danskebåtene kommer i kø inn den lange fjorden i det sola titter fram over Nesoddlandet.

Lørdag 22. september kl. 09.00 - Tofte-Horten
Mosselukta kommer sigende sammen med en frisk bris innover. Det blir stampesjø oppover mot Bastøya


Jeg har allerede rotet til på tegnebordet til Erle og Martine.


Så spørs det hva Tove har å si til setetrekkene. jeg begynner å like detlajene mer og mer-

Flott høstdag når sola begynner på speile seg i lyskasteren på brodekket.

Lørdag 22. september kl. 11.00 - Tønsberg gjestehavn
Jarle har ikke kommet av bussen ennå

Lørdag 22. september kl. 09.00 - Tønsberg havn
Jarle har komme av bussen og smiler fra øre til øre

Lørdag 22. september kl. 13.00 - Tønsberg Tønne
"Lindy" nærmer seg havet, og vi setter sjøbein for å passere strekningen Sandefjord - Stavern

Lørdag 22. september kl. 14.00 - Mellom Ula og Svenner Fyr
Plutselig går motoren på hvilepuls - eller tomgang som vi sier. Etter noen minutter dør den helt. "Lindy" legger seg på tvers og de høye bølgene gjør det uttrivelig, men vi er heldigvis langt fra land - foreløpig. Det er såpass store bølger at det føles umulig å skulle å reparere motor nå.

Lørdag 22. september kl. 15.00 - Svenner - Stavern
Etter kort rådslagning ser vi ingen annen mulighet enn å tilkalle Redningsskjøita "Askerbæringen". Vi driver mot land og det har blåst opp heftig. Men redningen er nær, selv om redningsskjøita selv har fått motorhavari på den ene maskinen - pga dieselpumpa......... Vi ser de i horisonten der de basker avgårde i 10 knops fart..... Etter å ha kastet over et tau til oss bærer det atter mot Stavern.

Lørdag 22. september kl. 22.00 - Stavern
Vi ligger trygt i havnen og diskuterer med folka på Redningsskjøita, eieren osv. Dette blir spennende dager.... For redningsskjøita ble det fritid. De er tatt ut av tjeneste siden den ene motoren ikke virker lenger. Vi derimot hadde bare en motor..... Vi feilsøker å finner dieselfilteret fullt av "gammel salat" eller noe flaklignende drit som sperrer all dieselgjennomgang. Når vi tar av rørene på dieseltanken så kommer det ikke en dråpe ut. Den er helt tett.
Det smaker godt med Trøndersk Sodd til middag og deretter planlegging av morgendagen.

Søndag 23. september kl. 05.30- Stavern
Vi fylte opp 3 kanner a 25 liter diesel. Puttet dieselslangen nedi den første og satte avgårde. Vi hadde, som kanskje nevnt kvelden før, fått motorstopp fordi dieseltanken var full av dritt, og det kom ikke en dråpe ut av hullet. Redningsselskapet anbefalte oss ikke å kjøre videre med DEN tanken. Arbeidsfordelingen var klar; Jarle var maskinist med vekt på dieselforbuk og Harald skulle navigere. Vi satte kursen utaskjærs mot Lyngør. Med god margin til moder jord i tilfelle flere motorstopp.

Søndag 23. september kl. 11.00 - Lyngør
Jarle har nettopp puttet dieselslangen oppi siste kanna. Lindy har gått som ei klokke, og nå har vi invitert oss til å spise lunsj i bøya til Trygve Hegnar. Deretter bærer det innaskjærs til Arendal for flere liter diesel


Søndag 23. september kl. 15.30 - Arendal
Harald hadde den kjempegode idéen at vi kunne spise is på Nidelv camping (Det hadde han og Øistein gjort i sommer - og der var det dieselfylling).

Den svært imøtekommende polakken som bodde alene på campingen kunne gjerne fortelle hvor langt det var til nærmeste ÅPNE bensinstasjon, og vi kunne gjerne låne enhjulsbilen hans.

Søndag 23. september kl. 15.45 - ESSO Hisøy

Bildet forteller alt. En baconpølse senere var vi atter klar for vår vandring over Hisøya i høstfull regnærsopphold.


Ett kvarter senere med 50 liter på tanken svinger Jarle av før Vippa bro.

Og deretter fortsatte denne særs hyggelige søndagsturen; Fevig og Homborside.

Søndag 23. september kl. 18.00 - Lillesand
I det vi rundet inn i smult farvann var det slutt på den første dieseltanken. Dermed fikk Jarle dritjobben med å skifte tank i bølgene. (Det er jo tross alt han som eier skipet :-). Men deretter var hendene oljete og klare for marinering av kyllingkjøttet.

Søndag 23. september kl. 20.40 - Bertes båthavn
Takk for turen Jarle. Det har vært begivenhetsrikt. Beklager at den nye båten din stinker som et dieselverksted.


"Skarv" og "Lindy" i Bertes småbåthavn.
Men det blir gøy å treffes på havet i roligere omgivelser.


Sand°y fan-klubb
Det er vel ikke til å legge skjul på at eierne av "Sandøy"-båter er stolte over sine fartøy. Dette er en foreløpig side for sandøyentusiaster. Under Kystkulturuka i Tvedestrand 2008 planlegges det et treff for Sandøybåter. Hjelp oss å oppspore evt. nye eiere som båtbygger Steinar Lund ikke har fått ajourført.

Under Trebåtfestivalen i Risør, 2007 ble det overlevert en nybygd Sandøy 32. Les mer Sand°y-stoff