14. oktober 2006.

Et av høsten siste bad. Fædrelandsvennen kunne fortelle at det sydligste punktet vil den 5. juli 2007 bli flyttet fra Lindesnes fyr til Øystein Hareides hytte ved brua til Skjernøysund i Mandal kommune. Vi lurer på om etatssjef Irene Lunde har en finger med i spillet om Norges nasjonalhelligdom; det sydligtse punktet!Imidlertid benyttet Kari anledning til å feire sin siste tur utenfor Lindesnes fyr med et bad på blikkstille hav, juli 2006. Fra og med neste år insisterer hun på å seile i Spangereidkanalen, selv om den skulle bli definert til å ligge på samme breddegrad som Mjøsa.

.
Min kollega, Eirin, Kråkeunge fra Spangereid, gir meg stadige oppdateringer på kanalens utvikling. Planlagt i 1000 år. Ferdig bygget på 2 år.Høstværet 2006 har gitt endel flotte båtturer i nærmiljøet, som her på Oksøy fyr..


Oksøy fyr virker gold fra sjøen, men er en perle når en begynner å ra seg frem. I horisonten er det fullt av fiskere, danskebåter og hummerteinedobber.

Vinterdvalen

Det var ingen gjester på "Hartmanns brygge". Snøen lavet ned et beryktet døgn på strekningen Kristiansand - Grimstad.


Da var det godt at "Skarv" fortsatt lå fortøyd i Snig


Selv om det så stygt ut da springflo hevet "Skarv" til 20 cm opp under båthustaket. Alternativet var verre for de 70 båteierne som hadde plassert båten trygt innendørs i en større båthall - som brått brant ned til grunnen i vinter.


Men det var bra skiføre på fiskebrygga


Men så kom påsken med et smell og dermed var vi klar for en natt i Ny Hellesund, med varm sol og kald natt. Men vi dro hjem før snøen igjen lavet ned 1. påskedagMen Kari fikk testet ut den olivenrike påskesalaten i ei nyskuret bysse.


Så mens Kari har vasket og stellet med "Skarv" i påsken så skal hun nå streve med å plassere 1400 elever i Kristiansands nye gigantskole, og Harald seiler sin egen sjø


Tidligere båtturer
I løpet av 44 dager i våren 2005 og 11 dager våren 2006 har jeg kombinert et dypdykk i norsk kystfart gjennom gamle almanakker

sammen med en båttur langs kysten av Norge fra Tromsø i nord til Gøteborg i "sør".

Turen er loggført uke for uke. Du finner den i menyen, inndelt i 2005/2006-

Hvorfor?

Turen ble til i en kombinasjon av ønsker, inspirasjon og endel tilfeldigheter. Disse kan oppsummeres i følgende stikkord: min sunnmørsonkel Sverre uttalte at "denne båten kan du ta en tur til Ålesund med". Jeg begynte å interessere meg for min avdøde kystskipperfars gamle papirer. Timelistene var fulle av overtidstimer og jeg hadde lyst å lære meg web-verktøy etter at unge kollegaer hadde holdt på med dette bak ryggen, bokstavelig talt, i mange år.
En ting er å lære seg noe på skolebenken, noe annet er å oppleve natur, tur og forsøke å praktisere kunnskapen du har tilegnet deg.
Jeg lot motorbåten vår "Skarv" holde kystbåtfart på ca 8 knop. Samtidig lanserte Telenor høyhastighet på mobil gjennom "mobilt 3d-kontor" i april 2005. Dermed kunne jeg være på interett hvor om helst på turen, oppdatere hjemmesiden og holde øvrig arbeid gående. En mulighet som ligger så langt fra en kystseilers verden på 60-tallet som det går an å tenke seg. I tillegg til GPS, kartplotter, ekkolodd, mobiltelefon osv.