Tromsø, 1-4.mai


Tromsø 1. mai kl. 17.30

Dagene i Tromsø blir brukt til oppdatering av båt og mann.Mottakelsen på brygga var begynnelsen på tre dager med besøk av folk i Nordens Paris. Etter at "Skarv" var fortøyd fyltes båten av folk i alle aldre fra nyfødt til oss som nærmer oss 50. Så kom, av en eller annen grunn, avisen Tromsø, for å intervjue den langveisfarende.

Men dagen etterpå hadde jeg tenkt vi skulle gjennomføre et surprice for en eldre venn. Men før det måtte jeg undersøke et rykte:

Tromsø 1. mai kl. 20.00

Tom og Inger Torill bor like oppgi gata, og det er jo morsomt "å bare ringe på døra". Martin var nesten bleieunge sist gang, så han lurte nok på hva slags skapning som stod utafor døra. Men når rester av middagen tilfeldigvis står på bordet kan man jo kalle det suksess. Inger Torill er forresten den personen som introduserte "pizza" for meg høsten 1976. Jeg husker at "middagsrester på stekt brød" var noe sært - men sånn kan det altså gå. Men etter en hyggelig kveld hadde vi planene klare for neste dag. Ryktet var erklært.


Tromsø 2.mai kl. 09.00

Dagen gikk med til å oppdatere båten. Havnevakten kom for å kreve sine penger. Så ringte avisen Nordlys og mine nabovenner fra Tyskland begynte å rigge til seilbåten sin. De startet fra Tyskland våren 2004 og tok seg frem til Tromsø fremover høsten 2004. Båten overvintret i Tromsø mens eierne dro hjem. Nå kom de trekkende på seilbager, puter og innredning. De skal videre til Nordkapp denne sommeren. De skjønte nok helt hva som skjedde ombord hos meg -utover dagen.

Først gikk printeren min i noen arbeidstimer og turneplaner for KOLONs siste turne ble sendt ut pluss noen andre saker. Deretter ble det vasket og ryddet.

Tromsø 2.mai kl. 16.00

Først kom MoNo fra jobb. Han hadde sine første dag som tollbetjent etter å ha jobbet som førstesekretær.

Jeg tror jeg kommer til å trekke litt på smilebåndet når han kommer i full uniform.
Så kom Eva, som jobber som forsker i Tromsø.

Men så kom Inger Torill med EDEL.

Edel har jobbet som regnskapsfører i JUVENTE i en hel kvinnealder. Jeg hadde fått et rykte om at Edel var på nordgående hurtigrute-tur med "Midnatsol". Sammen med mange andre pensjonister er hun på senior-dans. Og for dem som ser "Sen-et-eller-annet" med Tomas Numme husker kanskje at han skulle forsøke å be om en eldre dame til dans, men hun sa nei fordi hun heller ville danse med en på hennes egen alder....
Inger Torill hadde først kjørt en guidet tur i Tromsø og til slutt sa hun at vi må ta en tur ned på brygga, surprice..

Så kom William, Janne og Bernt (han med talen).
Og til slutt kom Tom. De fleste kjenner Edel fra sin aktive tid i NGU/JUVENTE enten som ansatt på kontoret eller turnerende i KOLON.

Og så forlot en overrasket Edel skuta for en rask tur innom Inger Torill/Tom før hurtigruta fortsetter mot Kirkenes.


Dermed kom May-Lill, med litt sterk hodepine, men så hadde hun da fått jobb som ambulanse-sjåfør - i dag. Snakk om å komme på en dag hvor det skjedde mye.Dagen ble avsluttet med hyggelig kveld hos Kristine, Finn Arve og tvillingene Håkon og Frida.

Og mine tyske naboer lurte bare mer og mer.


Tromsø 3.mai

Våknet fryktelig tidlig, men fint å få oppdatert gårsdagens web-side. Besøk i Polarmuséet for å få oppdatert mine nyetablerte kunnskaper om Nansen og Amundsen.

Ammundsen i hugget sten på Polarmuséet.


Nansen ved orgelet ombord i "Fram" innefrøset i isen 1893..

Etter 20 grader i salongen på "Fram" ble det en kaldere affære i selvbygde kajakker.

 

Deretter kom Jan og hentet meg til lunsj på Polaria, et polaropplevelsessenter. Jan driver fortsatt med sine planer for båttur til St. Petersburg via Kola. (Ble så oppslukt at jeg glemte å ta frem kamera).

Deretter to filmer på Polaria (alene i salen) helt til Hurtigruta kom og salen plutselig ble full av 2 busslaster med pensjonister.

Siste kveld i Tromsø hos Janne & Bernt & William med utsikt over Sandnessundet mot Tromsø. MoNo forsøker å finne ut av de sterke strømmene, og hvilket tidspunkt det er best å starte returen.

Og så driver russejenter å kaster seg i havet like ved siden av båten min mens jeg er på besøk


Tromsø 4.mai

Avgang